OVER JEROEN SWOLFS

Jeroen Swolfs

Over Jeroen Swolfs

Op mijn vijfde pakte ik op een winterse middag mijn slee uit de schuur en nodigde mijn buurmeisje Aafke uit om mee te gaan naar Parijs. Helaas moest Aafke al snel naar huis omdat het donker werd maar ik vervolgde mijn weg naar de stad van het licht.
Ik heb Parijs die dag niet gezien maar wel de binnenkant van de politieauto die mij weer voor de deur van ons huis afzette alwaar mijn moeder in de deuropening stond, naar mij toe rende, mij beetpakte en zei: Jeroen, wil je dat nooit meer doen..! Dit was in 1979 en ik was 5 jaar oud.

Als kleine jongen dus al een niet te stoppen avonturiertje dat maar bleef weglopen. Mijn vele avonturen leidde me uiteindelijk van Wassenaar naar Utrecht waar ik begon aan mijn studie Rechten. Alhoewel ik het een fascinerend vakgebied vond en de studie goed vlotte besloot ik toch om voor een avontuurlijker bestaan te kiezen. Ik hield van reizen en fotografie en besloot fotojournalist te worden. Ik verhuisde naar Amsterdam en ging studeren aan de Academie voor Fotografie. Tijdens mijn stage bij de Volkskrant kwam ik erachter dat er nogal veel nadruk werd gelegd op de negatieve verhalen en zo besloot ik om te gaan werken aan een project dat een positiever beeld van de mensheid zou geven: Streets of the World